Om os

I februar 2023 sprang jeg ud som nystartet iværksætter og etablerede en boliginteriør og mode-accessories designer brand forretning, Elena Poulsen collection (@Elena_Poulsen_collection), med stort udviklingspotentiale – ikke bare i Danmark, men globalt.

Jeg er fast besluttet på at gøre Elena Poulsen collection forretningen til min levevej og jeg arbejder hårdt alle mine vågne timer med at lykkedes med dette.

Baggrund

Jeg har ellers absolut ingen baggrund med iværksætteri eller start af egen virksomhed, ej heller nogen stor viden om indkøb, lagerføring, produktion, finansiering, bogføring, salg eller marketing… det afskrækkede mig dog ikke og jeg har nu kastet mig ud i dette forretningseventyr …dette skyldes min Pippi Langstrømpe tankegang ”DET HAR JEG IKKE PRØVET FØR, SÅ DET KAN JEG SIKKERT GODT” kombineret med lysten til at blive iværksætter ….og som Hella Joof siger ”hvis det kilder i maven skal man sige ja”

…og ja faktisk viser det sig at man kan ret meget, man bare ikke har lært hvordan endnu…..og at man ”bare” skal se frygten i øjnene,” for frygt giver fantasien frit spil og farver vores oplevelser.

At design og håndarbejde blev omdrejningspunktet i min forretning, var dog ikke tilfældigt. Kærlighed til håndarbejde har altid været stor i min familie. 

Min mormor strikkede og broderede. Min mor syr og strikker også rigtig godt. Mormor lærte mig at brodere og mor lærte mig at strikke og sy allerede fra barnsben af. Som 18-årig dimitterede jeg fra Design og Håndværk skolen med et diplom i Tøjdesign. 

Som en hobby har jeg syet til familie, venner og bekendte, men min flytning til Danmark i 2022 gjorde det muligt for mig at forfølge en af mine helt store drømme …nemlig at starte min eget boliginteriør og mode-accessories designer brand.

Dette skete så d. 10/2 2023 hvor Elena Poulsen collection gik live og den første Instagram post blev udsendt

Jeg elsker det, jeg laver og jeg er enorm stolt af hvor langt jeg er nået på bare få måneder med Elena Poulsen collection.

….men jeg er allermest stolt af, at jeg nu fuldt ud kan gøre brug af min design uddannelse og hvad min mormor og mor lærte mig da jeg var helt lille.

Mønsterbryder & Rollemodel

Opstarten at mit forretningseventyr skete kun 12 måneder efter jeg flyttede til Danmark. Udover at have travlt med at opbygge min forretning lærer jeg også dansk på sprogskole 2 gange om ugen og bruger alle muligheder for at tilpasser mig dansk kultur… og hvem skulle have troet at jeg skulle blive glad for lakrids, flødeboller og se det danske landshold spiller fodbold. 

I tillæg til at lære dansk og drive forretning er jeg også startet til både golf og tennis, hvor jeg har fået mange nye bekendtskaber og skabt et netværk.

Som ny tilflytter og som nystartet kvindelig iværksætter ser jeg mig selv lidt som en mønsterbryder og rollemodel. Kvinder repræsenterer blot en fjerdedel af iværksættere i Danmark og kun 8 pct. af kvinderne i den danske befolkning er nye iværksættere.

Størstedelen af danske kvinder mener selv, at den største barriere for at blive iværksætter er, at de mangler de rette kompetencer og at der er få kvindelige rollemodeller at spejle sig i.

Det er således vigtigt for mig at vise at man kan så meget mere hvis man blot tør bevæge sig ud af sin ”komfort zone”.

Jeg har god støtte i min mand, der bakker mig op og lægger armen om mig når iværksætteriet bliver for hårdt.